Pemasa kira kebawah (Countdown Timer)

Qur'an Daily

Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani.

(Surah Al-Baqarah: 159-160)

Hadith Daily

Narrated 'Abdullah bin Abbas :

Al-Fadl (his brother) was riding behind Allah's Apostle and a woman from the tribe of Khath'am came and Al-Fadl started looking at her and she started looking at him. The Prophet turned Al-Fadl's face to the other side. The woman said, "O Allah's Apostle! The obligation of Hajj enjoined by Allah on His devotees has become due on my father and he is old and weak, and he cannot sit firm on the Mount; may I perform Hajj on his behalf?" The Prophet replied, "Yes, you may." That happened during the Hajj-al-Wida (of the Prophet ).

Bukhari :: Book 2 :: Volume 26 :: Hadith 589

Thursday, June 25, 2009

POST KHAS UTK KAWAN2 SKDABB!

Kini baru ku faham perasaan Zatil Najat bile nak wat report, macam2 orang meng'comment' FB. huhu~
nak wat post ni pun trbantut. hehe
neway, post ini kkhas utk kwn2 skola kbgsaan dato2 abu bkr bginda~
nostalgia lama aku nak ungkap kmbali~





[aimi, pengawas yang ganas. aku ingat lagi keganasan ko di kelas. huhu]


[jiemot yg comot. curi2 balek uma blakang skola? (ade bwat x? baek ngaku. hehehe~)]



[izzul, kawan yg sangat baek gile bab...ok continue. die sangat sengal dari mule ak jumper sampai aku jumper balik. hehe~]


[liyana, mawas pengawas jugak. garang jugak. takut2~]


[zuhairah~kawan dari skola rndah sampai skola menenga~huhu]



[akmal, penjaga blakang uma nenek aku. hahaha~]


[kawthar, lawa dari dulu sampai skang. tak tahu la skang ak lagi tinggi dr die ke x? haha]

p/s: kpd yg gmbar die xde, jgn marah eh~ huhu
p/s no.2: kpd pmilik gmbar, jgn marah aku mengepao gamba2 ni~ heheh

tengok la gamba2 ni, sepah2. alangkah baeknye kalu aku dapat muke2 ni sume dalam 1 keping gamba je. alangka beshnye~

hmmm...bileka waktu itu akan tiba?
Wallahua'lam...

3 comments:

Anonymous said...

~Bagus...penggunaan background yang menarik...agak pudar..anda perlu mantapkan lagi kemahiran komputer...bkn mcm budak tadika k =P~

~ho..gamba kawthar pilih yang cantik2 je =p (joking)~

Ian 이재인 said...

haha~jeles la tu.

kawthar memang dah cantik la. aku try cari cari gamba yg biase2 dlm fb die, tapi x junmpe. sume gamba lawa2.

(i'm as good as dead if she finds out i wrote this)

Anonymous said...

owh.
naseb baik...gamba saya yg kecil :D


p/s:izlan sazali gatai naa

regards,
azimah