Pemasa kira kebawah (Countdown Timer)

Qur'an Daily

Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani.

(Surah Al-Baqarah: 159-160)

Hadith Daily

Narrated 'Abdullah bin Abbas :

Al-Fadl (his brother) was riding behind Allah's Apostle and a woman from the tribe of Khath'am came and Al-Fadl started looking at her and she started looking at him. The Prophet turned Al-Fadl's face to the other side. The woman said, "O Allah's Apostle! The obligation of Hajj enjoined by Allah on His devotees has become due on my father and he is old and weak, and he cannot sit firm on the Mount; may I perform Hajj on his behalf?" The Prophet replied, "Yes, you may." That happened during the Hajj-al-Wida (of the Prophet ).

Bukhari :: Book 2 :: Volume 26 :: Hadith 589

Saturday, November 7, 2009

My God...dah lama gila aku tak sentuh blog...

Ha, macam tu la tajuk blog kali ni, dan memang betul sangat la tu..dah 5 bulan aku tak update blog aku...bapak lama siot...ye la, aku busy dengan klas, so tak de mase nak update blog...tambah lak dengan wifi yang asyik takde kat blog, lagi la malas nak update..huhu...so post kali ni nak cite pasal gambar google yang salu tuka2, kalu korang prasan bile korang bukak google.com. aku memang suke gile kumpul gambar2 tu...these are some of my collections:


[yang ni sempena harijadi Nikola Tesla, engineer terkenal. kalu korang study physics, mende2 yang ade nama tesla tu sume die punye keje la tu..]


[ni lak sempena hari jadi Igor Stravinsky, pemain muzik rusia terkenal (kot) huhu]


[ni sempena hujan meteor Perseid..sangat lawa..]


[sempena besday Hans Christian Ørsted, ahli fizik dan ahli kimia dari denmark..field yang bwat die terkenal ialah elektromagnetisme..]


[ha..yg ni kalu korang tak kenal, tak tao la nak cakap pe...huhu]


[ha ni stok2 paling latest aku, sempena ulangtahun ke-40 sesame street!!]

4 comments:

zatil said...

yg sesame street tu chooomeeellll!!!

Ian 이재인 said...

mashih2~~hihi

aqilah said...

ko memang tak de keje r izlan..tp cm best...nak2~

Ian 이재인 said...

aqilah, bole mencari di google je! sonok sbb logo google kan salu same je. tibe2 ade version laen. so cm collectibles a haha